#VolemAcollir

Catalunya ha sigut refugi per a moltes persones en temps de incertesa, també hem de fer memòria i recordar que nosaltres també hem necessitat aixopluc en altres terres i el futur que està per determinar.

Quan al 2015, l’Estat espanyol es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys, cosa que s’està incomplint. Espanya no es l’únic govern que vulnera el Dret internacional o el Dret internacional Universal dels Drets Humans. Altres institucions europees estan ignorant i trepitjant els fonaments de la Unió Europea.

Més de 290 milions de persones han hagut de deixar casa seva per culpa de conflictes vèlics, vulneracions dels drets humans, pobresa i altres situacions climatològiques. Des de l’any 2000, les polítiques europees han fet que les fronteres fossin les assassines de més de 32.000 persones al creuar el Mar Mediterrani. Per culpa d’això l’any 2016 ha estat un dels més mortífers.

El motiu del moviment de #VolemAcollir es fer una crida a les institucions catalanes perquè actuï  clarament a favor del compliment de la Declaració Universal dels Drets Humans, mesures contra el racisme.

Per tot lo mencionat el més important la mobilització de la ciutadania i fer sentir la veu per tal d’aconseguir una conscienciació col·lectiva.

Testimonis

L’Ahmed ens explica què vol ser de gran, com era la seva escola i per què, per ell, és tan important estudiar.

L’Àsia ens explica com la dona es fa imprescindible al camp: treballa i té cura de la familia, però també és la que està exposada a més perills

La Khadija ens descriu les condiciones higièniques i sanitàries del camp. Algunes són mínimes, altres ni existeixen.

En Rasol ens explica que va marxar de casa seva i va deixar-ho tot per arribar a un país on ni l’entenen ni els entén. Troba a faltar la seva vida d’abans.

Com puc ajudar?

Maneres d’ajuda..

  • Donar material humanitari.
  • Adoptar a una familia.
  • Donar diners.

 

Trobaràs diferent tipus de maneres per ajudara lluitar en aquesta guerra.

manos
Contacte

Tens algun dubte? Contacta amb nosaltres.

Not readable? Change text.