Conèixer mes història

Baixar al-Àssad

Baixar al-Àssad metge i Militar nascut l’11 de setembre de 1965 a Damasc, va succeir el seu pare després de la seva mort l’any 2000. És el fill petit de Hafez al-Assad(1930-2000).
Vist inicialment per la comunitat internacional com a reformista en potencia, aquesta expectativa va cessar quan van començar les manifestacions i posterior aixecament armat, que juntament amb la resposta del seu govern per derrotar-los va desencadenar la Guerra Civil Síria, descrita per alguns analistes com a part del moviment anomenat (primavera Àrab).).

FORCES INTERNACIONALS

El setembre del 2014, una col·lisió internacional liderada per EEUU amb Jordania, Baréin, Catar, Arabia Saudí y els Emiratos Árabes Unidos (EAU) comencen a bombardejar a l’Estat Islàmic. Més tard inicien els bombardejos França seguit del Regne Unit
Per altre costat Rússia ataca als terroristes de l’EI, però a més a més també bombardeja a Grups rebels això fa que el règim de Asad que estava al límit del col·lapse hagi recuperat terreny a zones Claus com ALEP.
La intervenció de Rússia pot canviar el curs de la guerra a favor de Asad

EL POBLE


Les primeres protestes van iniciar-se a l’arrest i tortura d’uns adolescent que van pintar a la paret del seu centre escolar ” És el teu torn, Doctor”.
Aquestes es van expandir per tot el país. L’estiu del 2011 cents de milers de Siris demanaven al carrer la dimissió de Bashar Háfez Al-Asad, reformes polítiques i el final de la brutalitat policial.

LA GUERRA CIVIL


Es formen grups opositors armats anomenats (exèrcit Siri Lliure) ( ESL). En el 2012 els bombardeig de les forcés Síries és multipliquen arriben a Damasc i Alep.
Quan la majoria pensava que el final del règim estava a prop, Asad aconsegueix aliats.
Primer Iran (moviment Chií Libanés), als que més tard se sumarien les milícies ( Chiís ) del Pakistan Afganistan, Irak i la guàrdia revolucionaria Irani.
Per altre costat els rebels van anar creixent i obtenen armes, gran part d’elles “finançades per Aràbia Saudi i Catar” .
Molts dels combatents eren de Baba Amor, un barri d Homs massacrat per l’exèrcit Siri.
L’exercit Siri Lliure, parlen de fer la “Revolució de l’Islam” de tenir un país islàmic, sense ” Al Qadea” i sense extremistes. És denominen ells mateixos com a “Islamistes Moderats”).

PASSOS DE LA GUERRA

Els Yihadistes van augmentar fent que els rebels (ESL) perdessin terreny. Van aparèixer grups nous Yihadistes filials de Al Qaeda a Siria, i l’ Estat Islàmic (EI),
L’EI proclama un califat ( Títol dels suberans, que com a successors de Mahoma, van exercir la suprema autoritat religiosa i civil entre els musulmans, Territori governat per califa) en l’àrea que controla a Irak i Siria.
L’Estat Islàmic acaba lluitant contra tots bàndols, les forces governamentals, els rebels, el front de Nusra i les forces Kurdas també enemics de Asad.

Síria actualment

El Mapa de qui controla cada zona a Síria actualment està ple de divisions
Encara que el final del conflicte no sembla pròxim, està clar que Asad és difícil perdi ja la guerra, gràcies als seus dos grans aliats Rússia i Irán.
Per altra banda els rebels, Turquia, Aràbia Saudí y EEUU, sortirien com a perdedors.

Contacte

Tens algun dubte? Contacta amb nosaltres.

Not readable? Change text.